ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Έχετε αναρωτηθεί για ποιο λόγο σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν την βοήθεια της ψυχοθεραπείας και πόσοι αναφέρονται στη βοήθεια και την ανακούφιση που νιώθουν μέσα από αυτό το δρόμο της εσωτερικής αναζήτησης και εξέλιξης του εαυτού; Ο καθένας από εμάς έχει αποκτήσει κάποιους τρόπους, μηχανισμούς άμυνας, με τους οποίους αντιμετωπίζει την καθημερινότητά του και τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα σ’ αυτή.

Ένα από τα θέματα της καθημερινότητάς μας είναι και ο τρόπος που επικοινωνούμε με τους άλλους, το πώς εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τους συνανθρώπους μας . Καθώς γνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα από την διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ανακαλύπτουμε ότι ο εαυτός μας έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο, ή ένα κεντρικό θέμα, με το οποίο επαναλαμβάνεται στην επαφή του με τους άλλους . Για παράδειγμα, ανακαλύπτουμε ότι έχουμε τον ίδιο «ρόλο» του δοτικού ή ευαίσθητου ανθρώπου και ως σύντροφοι και ως γονείς και ως μαθητές στο σχολείο και ως συνάδελφοι αργότερα, και ως παιδιά στους γονείς μας και στους φίλους μας και γενικότερα με όποιον συναναστρεφόμαστε στην ζωή μας. Αυτό που πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν με μεγάλη έκπληξη είναι ότι ο «ρόλος» αυτός είναι σαν μια «προίκα» που μας συντροφεύει από τα παιδικά μας χρόνια από το ρόλο που είχαμε ως παιδιά στην γονεϊκή μας οικογένεια, και όσο και αν μας δυσκολεύει μερικές φορές και προσπαθούμε να είμαστε διαφορετικοί, πάντα συναντούμε μπροστά μας τον ίδιο εαυτό.

Μέσα από τον δρόμο της αναζήτησης του ποιοι είμαστε και προς τα πού θέλουμε να οδηγήσουμε την ζωή μας, μαθαίνουμε να αξιοποιούμε τα θετικά στοιχεία του εαυτού μας και να βελτιώνουμε αυτά που αποτελούν εμπόδιο στην ζωή μας και μας δυσκολεύουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε άλλοι άνθρωποι , όμως θα προσπαθήσουμε να γίνουμε συναισθηματικά υγιή άτομα που εξελίσσονται ομαλά με το πέρασμα του χρόνου και τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν στην ζωή μας και με ασπίδα την εσωτερική μας ασφάλεια και την εμπιστοσύνη στον ίδιο μας τον εαυτό, να ζούμε και να απολαμβάνουμε τις όποιες χαρές μας προσφέρει η ζωή μας την εκάστοτε χρονική στιγμή.
  • Προβλήματα στην οικογένεια
  • Υποστήριξη ασθενών με άνοια
  • Συμβουλευτική ζεύγους με υπογονιμότητα
  • Προετοιμασία φυσικού τοκετού